Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 11:03

Ανακοίνωση

Ακόμη ένας υπουργός της κυβέρνησης, ο κ. Αμυράς Γεώργιος με απάντηση που έδωσε στη βουλή αποκαλώντας τις ΔΕΥΑ «μπάχαλο», τις απαξιώνει χωρίς να γνωρίζει το έργο που έχουν προσφέρει στους πολίτες της περιφέρειας καθώς και τα προβλήματα τους.

Αν και άνθρωπος που αναδείχθηκε από τα κινήματα της οικολογίας και του περιβάλλοντος δεν γνωρίζει ότι με τη λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών οι ΔΕΥΑ συγκαταλέγονται στις τρεις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γαλάζιες σημαίες.

Αντί να αποσύρουν τη διάταξη νόμου που επιβάλει την ανάθεση της λειτουργίας και συντήρησης των βιολογικών καθαρισμών στους αναδόχους, δικαιολογούν τις αναθέσεις σε εργολάβους χαρακτηρίζοντας «μπάχαλο» την λειτουργία των ΔΕΥΑ, προσβάλλοντας έτσι 5000 εργαζόμενους που πασχίζουν καθημερινά να προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες.

Η συντονισμένη απαξίωση των ΔΕΥΑ από μέλη της κυβέρνησης ενισχύει την άποψη ότι ετοιμάζουν την σταδιακή ιδιωτικοποίηση τους.

Αν θέλει ο κ. Αμυράς που υποτίθεται ότι είναι άνθρωπος που ενδιαφέρεται για το περιβάλλον να αποδώσουν στο 100% οι βιολογικοί καθαρισμοί δεν έχει παρά να υποστηρίξει το αίτημα μας για άμεσες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στις ΔΕΥΑ τις οποίες εσκεμμένα αφυδατώνουν σταδιακά για να δώσουν τη λειτουργία τους στους εργολάβους.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 - 24ωρη Γενική Απεργία