Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 09:49

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 - 24ωρη Γενική Απεργία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, θα ενώσουν τη φωνή τους, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις εδώ και τώρα, όπως επίσης να βάλει τέλος στην φρενήρη κούρσα των τιμών και την ακρίβεια.

Δώδεκα (12) χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στο μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 47%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι αυτά είναι λίγα μόνο από τα μνημονιακά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που μας στέρησαν την αξιοπρέπεια και μία ζωή με όνειρα.

Οι κυβέρνηση όχι μόνο δεν συζητά αυξήσεις στους μισθούς όσων αμείβονται με το ενιαίο μισθολόγιο, αλλά προσπαθεί  να παραπλανήσει την κοινωνία ότι η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης από 1-1-2023 συνεπάγεται αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων την ώρα που ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 11%, φέρνοντας περαιτέρω ακρίβεια που εξανεμίζει ότι από το εισόδημα μας έχει απομείνει.

Στοχοποιεί  και απαξιώνει μεθοδικά ολόκληρους κλάδους, όπως αυτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απαγορεύοντας ουσιαστικά τις προσλήψεις, με σκοπό την απαξίωση των υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες.

Με την ψήφιση του Ν.4808/2021 ή αλλιώς «Νόμου Χατζηδάκη» όλες οι απεργίες, από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα, κηρύχθηκαν από τα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές, καταργώντας θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα, όπως το δικαίωμά μας στην απεργία.

Η Γενική Πανελλαδική Απεργία της Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, που πραγματοποιούν μαζί,  εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα και στον Ιδιωτικό Τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού.
  • Επαναφορά των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα οργανικά κενά που υπάρχουν στις ΔΕΥΑ.
  • Μείωση του ενεργειακού κόστους στις ΔΕΥΑ με κρατική ενίσχυση.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Αύξηση και επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Καμία περικοπή του.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων Οργανισμών και Φορέων.

Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις και κάθε άλλη πρόσφορη συνδικαλιστική διαδικασία, τα Σωματεία-Μέλη της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ οργανώνουν την μαζική, ενωτική και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στην Γενική Πανελλαδική Απεργία της 9ης Νοεμβρίου 2022, όπως και τη συμμετοχή τους στα Συλλαλητήρια και στις Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Απεργία - Τετάρτη 09/11/2022 Ανακοίνωση »