Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 11:20

Απαράδεκτη και επικίνδυνη διακοπή ρεύματος της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απαράδεκτη και επικίνδυνη διακοπή ρεύματος της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης καταγγέλλει την Volterra πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας στην ΔΕΥΑ Μεσολογγίου, η οποία εντελώς αιφνιδιαστικά διέκοψε το ρεύμα στα αντλιοστάσια ύδρευσης και αποχέτευσης με αποτέλεσμα να αφήσουν χωρίς νερό τους κατοίκους της περιοχής με κίνδυνο για την υγιεινή και ασφάλεια τους.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον ΟΗΕ το ανθρώπινο δικαίωμα στο νερό και την αποχέτευση προβλέπει την πρόσβαση όλων των πολιτών σε νερό για προσωπική και οικιακή χρήση, το οποίο πρέπει να είναι καλής ποιότητας, ασφαλές, προσιτό από πρακτική και οικονομική άποψη, επαρκές και αποδεκτό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το στερήσει αυτό από τους πολίτες.

Καλούμε την Κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να παρέμβει άμεσα και να ζητήσει την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στην Επιχείρηση, για να έχουν πρόσβαση οι κάτοικοι σε ασφαλές και πόσιμο νερό.

Την ενεργειακή κρίση δεν θα την πληρώσουν οι ΔΕΥΑ, η Κυβέρνηση οφείλει όπως επιδοτεί τους παρόχους της Ηλεκτρικής ενέργειας, να επιδοτήσει και τις επιχειρήσεις των ΔΕΥΑ που πλήττονται από τις υπέρογκες αυξήσεις της Η.Ε.  

Τέλος για άλλη μια φορά απαιτούμε, επειδή είναι πλέον θέμα βιωσιμότητας των Επιχειρήσεων, την υπαγωγή των ΔΕΥΑ σε τιμολόγιο χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής, την υπαγωγή στα ειδικά τιμολόγια όπως αυτό των μεγάλων καταναλωτών και ένταξη των ΔΕΥΑ στους δικαιούχους μειωμένου ΕΤΜΕΑΡ.